Waarom hebben vrouwen soms cellulitis billen? 

studie

Heb je je wel eens af gevraagd waarom de ene persoon wel cellulitis heeft en de ander niet? En is het je wel eens opgevallen dat er niet zoveel mannen met cellulitis zijn? Er is een reden voor het feit dat vrouwen meer last hebben van cellulitis billen dan mannen. 

Cellulitis wordt ook wel een sinaasappelhuid genoemd. De reden is logisch, je huid vertoont bij cellulitis namelijk putjes die lijken op de schil van een sinaasappel. Bijna elke vrouw, jazeker ook slanke vrouwen, heeft wel in meer of mindere mate last van cellulitis billen of benen. Je ziet vaak dat de billen zijn bij vrouwen wat betreft cellulitis vaak een probleemgebied. 

Dat heeft te maken met de manier waarop ons bindweefsel is opgebouwd. Dit slaat, anders dan bij mannen, vet op in verticale richting. Het wordt dus als het ware naar buiten geduwd waardoor je putjes ziet. Bij mannen wordt het in horizontale richting opgeslagen, waardoor je dit aan de huid bijna niet ziet. Dat is dus de reden waarom mannen bijna geen cellulitis hebben. 

Iets aan te doen? 

Als je als vrouw gezegend bent met cellulitis billen, dan is daar tot op zekere hoogte wat aan te doen. Zoals al eerder opgemerkt hebben ook slanke vrouwen cellulitis, maar een strakkere huid zorgt er wel voor dat cellulitis minder opvalt. Sporten en afvallen kan dus helpen om de cellulitis minder zichtbaar te maken. Crèmes en massages kunnen tijdelijk helpen, maar hebben geen langdurig resultaat. Zorg dus voor een gezond lijf en leven en accepteer die cellulitis billen vrouwen, je hebt ze nu eenmaal en je komt er bijna nooit helemaal van af.