Schoonmaakbedrijf inschakelen of zelf doen?

studie

 Als je ondernemer bent met een eigen pand (of een gehuurd pand), dan moet je vaak zelf voor de schoonmaak zorgen. Als je huurt worden meestal de openbare plekken wel schoongemaakt door de verhuurder, maar je eigen kantoor niet.  

Daar moet je zelf zorg voor dragen. Als je een eigen pand hebt en dus de eigenaar bent, moet je uiteraard altijd zelf voor de schoonmaak zorgen. Je zou dit natuurlijk zelf kunnen doen. Maar meestal is dit niet bepaald een goede besteding van je tijd.  

Tijd als ondernemer beperkt 

Jouw tijd als ondernemer is een hoop geld waard, er zijn mensen die je de schoonmaak kunt laten doen voor een fractie van die kosten. Nu is het natuurlijk mogelijk om iemand aan te nemen als schoonmaakster voor het pand. Deze mensen komen gewoon op de loonlijst te staan en vervolgens worden de werkzaamheden uitgevoerd door deze medewerker. Je ziet soms ook dat er onder de reguliere werknemers een rooster wordt opgesteld waar er moet worden schoongemaakt. Toch kan het ook prettig zijn om eens verder te kijken en bijvoorbeeld een schoonmaakbedrijf in te schakelen. Dit zijn gespecialiseerde bedrijven die vele klanten hebben waar de schoonmaakwerkzaamheden worden uitgevoerd. 

Kies voor kwaliteit 

Een schoon kantoor is natuurlijk erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat de gezondheid van uw medewerkers op een hoog niveau blijft. Dat is natuurlijk erg belangrijk. Kies daarom bij het uitzoeken van een schoonmaakbedrijf IJsselstein altijd voor kwaliteit. Natuurlijk is het ook belangrijk dat de tarieven redelijk zijn. Maar het is wel van groot belang dat u kiest voor een goede kwalitatieve schoonmaker. Het is daarnaast ook erg belangrijk dat u goede afspraken maakt. Zet alle onderdelen die moeten worden schoongemaakt op papier zodat u en het schoonmaakbedrijf precies weten wat er verwacht wordt.