Rijschool in Utrecht met een automaat 

studie

Misschien wil je leren autorijden maar zie je op tegen het rijden in een geschakelde auto of wellicht ben je al een tijdje aan het lessen en lukt het op de één of andere manier niet zo goed. Dan kan het rijden in een auto met een automaat een uitkomst zijn.  

Er is ook een rijschool in Utrecht met een automaat als je daar naar op zoek bent. Maar mag je eigenlijk wel een rijbewijs halen als je niet afrijdt in een handgeschakelde auto? 

Examen doen met automaat 

Wanneer je examen hebt gedaan in een auto met een automaat, dan krijg je een rijbewijs B net als ieder ander. Hier staat echter ook code 78 in vermeld. Dit betekent dat je alleen mag rijden in auto’s met een automaat. Wil je later toch gaan rijden in een handgeschakelde auto, dan zul je opnieuw rijexamen moeten doen. Een theorie examen is dan niet meer nodig. Ook voor buitenlandse mensen is het mogelijk rijlessen te volgen, bij rijschool WTF spreken ze Engels en kun je dus ook zonder Nederlands te spreken je rijbewijs halen. 

Voordelen van een automaat 

Het rijden in een automaat heeft zo zijn voordelen. Je rijdt meer ontspannen, want je hoeft niet elke keer te schakelen. Hierdoor heb je dus ook meer aandacht voor het verkeer en de situatie om je heen. Het leren rijden bij een rijschool met een automaat is ook voor mensen met faalangst ideaal.  

Een speciaal opgeleide instructeur kan je helpen bij het behalen van je rijbewijs, zodat ook jij straks gewoon kunt autorijden in een auto met automaat. Wil je liever rijles van een vrouw? Vraag dan naar de vrouwelijke instructrice van rijschool WTF als je dit prettig vind.  Autorijden in een auto met automaat is ook voor mensen met een beperking aan het rechterbeen een uitkomst. Zij kunnen immers bet het goede linkerbeen gasgeven en remmen. Dus ook voor deze mensen is er een rijschool in Utrecht met een automaat.