goud dollar

Verwachting van de goudprijs in 2019

geld

Op dit moment staat de goudprijs ontzettend hoog, om precies te zijn betaal je nu per gram
€ 41,67.

Door deze hoge prijs zijn er een hele hoop mensen die ook graag in willen stappen in de goudinkoop en verkoop. Wij krijgen vaak de vraag wat voor verwachting wij hanteren voor de goudprijs in 2019. Dit is precies de vraag die wij in dit artikel voor je zullen beantwoorden!

Positieve wereldwijde verwachtingen

goud dollarOver het algemeen bestaat er op dit moment een zeer positief verwachtingspatroon over de goudprijs. Dit komt door twee verschillende factoren. Op de eerste plaats vinden er op dit moment enkele grote conflicten plaats in de wereld, waarvan de grootste de ruzies tussen de VS en China en het conflict tussen de VS en Iran is.

Deze conflicten zorgen ervoor dat mensen het vertrouwen in de dollar verliezen, ze zijn bang voor hoge uitgaves en voor mogelijke inflatie door de stijgende oorlogsbudgetten. Veel mensen kiezen ervoor om een deel van hun geld om te zetten in goud, dit is nu eenmaal minder volatiel wanneer er sprake is van een onrustige periode. Mocht je ooit je goud willen verkopen is de Goudwaag uit Den Haag erg interessant.

De tweede factor die zal zorgen voor een hoge prijs is het dalen van de rente door de FED. Recentelijk heeft de FED aangekondigd dat zij voor het eerst in 10 jaar de rente verlagen, dit geldt ook voor de Europese Bank. Mensen verliezen het vertrouwen in de banken en zijn bang dat hun geld minder waard voor, hierdoor gaan ze op zoek naar alternatieven. De kans is dan ook aanzienlijk groot dat de goudprijs dit jaar tussen de 46$ en 50$ zal gaan bedragen.