Acupunctuur en meridianen 

studie

De werking van acupunctuur is nauw verbonden met de plekken waarop ze op het lichaam worden aangebracht. De naalden worden namelijk precies op die plek op het lichaam aangebracht waar de meridianen lopen. De meridianen zijn als het ware energiebanen die volgens de oude Chinese medische wijsheid over het lichaam lopen. Deze energiebanen staan dan in verbinding met allerlei functies van het lichaam als ook de belangrijkste organen.  

Energiebanen 

Doordat de naalden bij acupunctuur op strategische plekken op de eerdergenoemde energiebanen op het lichaam worden aangebracht, zorg je ervoor dat de energie die door je lichaam loopt weer in balans komt. Dit heeft als merkbaar gevolg dus het verminderen van bepaalde gewrichtspijn, zoals bijvoorbeeld in de nek of rug. Deze pijnen zijn het directe gevolg van die onbalans in de energie en die wordt op deze manier weer in ere hersteld. Die kan ook voor kinderen gedaan worden. 

Hoe werkt het eigenlijk? 

Puur wetenschappelijk gezien is zo ook bewezen dat er in het lichaam een natuurlijke pijnstiller vrijkomt op het moment dat het lichaam de prikjes van de naalden bij accupunctuur voelt. Deze prikjes simuleren namelijk de werking van de hersenen en zorgen voor interne elektrische schokjes die een positief effect op het lichaam hebben. Hierdoor is acupunctuur ook bij meer mentale symptomen zoals angsten of stressklachten een uitstekende methode.  

Heb je dus last van een van de eergenoemde klachten en ben je op zoek naar een natuurlijke wijze om je balans in je lichaam weer te herstellen? Dan ben je zeer waarschijnlijk wel gebaat bij enkele professionele behandelingen in de acupunctuur.