auto kenteken

Kenteken checken van auto

voertuigen

Middels een kentekencheck kan u op relatief eenvoudige wijze meer te weten komen over een voertuig. Er is een hoop informatie in te zien. En het kan handig zijn in bepaalde gevallen om deze informatie voor handen te hebben.

RDW raadplegen

auto kentekenHet RDW heb je vast wel eens van gehoord. Het is het instituut dat alle gegevens van alle Nederlandse auto’s in bewaring heeft. Alle kenteken informatie is dus ook bekend bij deze partij. Jij als consument kunt een deel van deze gegevens inzien, echter niet alles. Wil je weten wat het adres van de bestuurder is, kan dat niet. Wel kunt u andere gegevens inzien. Een aanrader hiervoor is: https://www.kentekencheck.net

Voor de basisgegevens krijgt u inzage in het bouwjaar, en het aantal kilo’s en in het aantal eigenaren. Wilt u weten wanneer de wagen voor de APK moet, ook dat kan worden opgevraagd. Als u zich zorgen maakt over de WA verzekering van het voertuig, is dit ook gelijk inzichtelijk met een kentekencheck. Allemaal zaken die te zien zijn. Ook het formaat en dat soort dingen. Dus wilt u weten of die nieuwe auto in uw garage past? Bekijk dat dan online.

Door het internet is het voor een particulier nu een behoorlijk stuk makkelijker om deze informatie te verkrijgen. Voordat u een nieuw voertuig gaat kopen is dit dan ook een prettige stap. Verrassingen naderhand zijn door een kentekencheck hopelijk verleden tijd.