Een crisis in 2020? Wat doet dat met de goudprijs?

studie

Mocht jij ook op dit moment nog goud thuis hebben liggen dan zou het zomaar eens zo kunnen zijn dat je hier een hoop mee kunt verdienen. De kans is namelijk groot dat er een crisis aan zit te komen in de normale sector.

Er is veel veranderd als door het Corona virus, dit virus brengt de beurzen overal op de wereld naar beneden. Het is waarschijnlijk dat de prijzen nog wel verder zullen gaan dalen als er meer besmettingen komen. Zo heeft de AEX al een hele hoop verloren over de afgelopen dagen. Ook de DOWJONES heeft veel geld zien verdampen door de daling van de wereldwijde aandelen.

Wat gaat de goudprijs doen?

Maar hoe kan het dan dat het er goed uitziet voor goud als de aandelen naar beneden gaan? Op de momenten dat er een crisis aan zit te komen, profiteren de goudprijzen altijd van een flinke stijging. Is het een goed moment om goud verkopen te overwegen? Dit komt met name door het feit dat goud als een soort veilige haven wordt gezien in het investeren.

Het aanbod van goud zal niet zo snel veranderen, hierdoor wordt de prijs hoger naarmate meer mensen het kopen. Het kan dan ook niet zomaar worden bijgedrukt. Daar komt bij dat goud een stuk stabieler is als de normale aandelen naar beneden gaan. Voor de normale beleggers is een crisis dus een ramp. Voor een belegger in goud is het juist een buitenkansje om veel te verdienen.