Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering vergelijken

studie

 Er zijn een hoop verschillende aanbieders van bestuurdersaansprakelijkheidsverzekeringen. De overeenkomst tussen al deze aanbieders is dat ze dus een verzekering aanbieden voor bestuurders van ondernemingen, stichtingen of verenigingen.  

Als bestuurder in privé beschermd 

Met een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering vergelijken zorg je er als bestuurder voor dat je persoonlijk bent beschermd tegen mogelijke kosten die het gevolg kunnen zijn van een bepaald besluit van je onderneming, stichting of vereniging. Als bestuurder loop je het gevaar dat je voor de kosten op moet draaien, op het moment dat deze niet door bijvoorbeeld de onderneming opgehoest kunnen worden. Als bestuurder kan je namelijk privé aansprakelijk gesteld worden. Dit houdt in dat er in bepaalde situaties beslag wordt gelegd op je privé vermogen. Als bestuurder wil je dit uiteraard voorkomen. Om dit risico niet te lopen, is er de mogelijk om een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.  

Veel verschillende aanbieders 

Zoals gezegd zijn er een hoop aanbieders van dergelijke verzekeringen. Het verschil tussen de aanbieders zit hem vaak in de maandelijkse premies die betaald moeten worden en het totale bedrag dat maximaal vergoed zal worden. Hier is volledige keuzevrijheid in als bestuurder zijnde. Het ligt er dan ook maar net aan van wat voor onderneming, stichting of vereniging je een bestuurder bent en hoe groot de kans is dat er beslag gelegd wordt op het privé vermogen. Hoe groter het risico daarop is, hoe hoger de aan te raden bedragen zijn. Aan de hand van deze voorwaarden is het wellicht verstandig om het totaal verzekerde bedrag en de maandelijkse premier daarop aan te passen.