Contactloos pinapparaat gebruiken als ondernemer 

studie

Contant betalen doen we eigenlijk nog maar zelden, de meeste mensen hebben misschien nog net 50 cent voor de toiletjuffrouw in hun portemonnee zitten, maar verder niks! Veruit de meeste betalingen worden tegenwoordig met pin gedaan, dus een pinapparaat is als ondernemer met een winkel een must. Maar waarom zou je een contactloos pinapparaat gebruiken als ondernemer? 

Contactloos betalen 

Sinds een aantal jaar is contactloos betalen aan een opmars begonnen. Waar de consument eerst alleen kon pinnen door de kaart door het pinapparaat te “swipen”, een aantal jaren daarna kon chippen, kan hij nu contactloos betalen door de pinpas tegen het pinapparaat aan te houden. Bijvoorbeeld ook met een pinapparaat van leverancier Paqar. 

Om te voorkomen dat bij diefstal ineens grote bedragen van een rekening gepind worden, is het maximum bedrag dat contactloos kan worden betaald vastgesteld op €25,-, daarna is weer een pincode nodig voor een volgende betaling, waarna er opnieuw tot €25,- contactloos kan worden betaald. Hiermee is contactloos betalen ideaal voor kleinere bedragen. Voor grotere bedragen vanaf €25,- is immers sowieso een pincode nodig.  

Voordelen voor de ondernemer 

Een contactloos pinapparaat biedt je als ondernemer het voordeel dat er veel sneller kan worden afgerekend door je klanten. De klant kan immers de stap van het intoetsen van de pincode overslaan en dat zorgt voor een snellere doorstroming in je winkel. Daarnaast biedt het je klant natuurlijk ook gemak. Wanneer je dus als ondernemer op zoek bent naar een pinapparaat, is een contactloos pinapparaat zeker het overwegen waard. Vooral als je een bedrijf hebt waar veel kleine betalingen worden gedaan.