Is artrose te behandelen? 

studie

Een medicijn of behandeling die je volledig zal doen genezen van artrose is tot op de dag van vandaag nog niet gevonden. Een volledige genezing zou jou als patiënt zonder klachten van symptomen laten en zou de behoefte aan verdere zorg volledig wegnemen.  

Klachten verminderen 

Wat wel mogelijk, is dat de klachten van artrose tijdelijk verdwijnen. Het is in deze korte periodes echter niet de bedoeling dat volledig wordt gestopt met medicijnen die de symptomen verminderen, omdat ze eigenlijk altijd meteen weer terugkeren. Voor een behandeling maak een afspraak bij Vrij van Pijn. Gespecialiseerde in artrose klachten. 

Volledige genezing? 

Ook al is er geen volledige genezing mogelijk van artrose, het is wel zinvol om een behandeling ervoor te ondergaan. Pijn en ontstekingen kunnen worden behandeld met medicijnen, waardoor het dagelijkse leven zo normaal mogelijk kan worden gehouden. Verder zijn er veel verschillende soort oefeningen die verdere schade zo veel mogelijk kunnen voorkomen. Het zoveel mogelijk in beweging houden van het lichaam vermindert de kans op pijn. Andere dingen die je kunt doen om toename van artrose zoveel mogelijk in te perken zijn: 

  • Gezond eten: Gezonde voeding zorgt onder andere voor meer energie, wat je in beweging houdt en verdere stijfheid en gewrichtspijn voorkomt.  
  • Zorg voor de inname van voldoende vitamine D.  
  • Gematigd gebruik van alcohol en cafeïne. 
  • Voorkom zoveel mogelijk stressvolle situaties, dit verhoogt namelijk de kans op stijfheid. 

Als met deze voorwaarden dagelijks rekening wordt gehouden, dan kan de verslechtering van de staat van je lichaam als gevolg van de artrose significant vertraagd worden. Informeer ook bij behandelaar Wim Beek over een behandeling.